Méér muziek in de klas

Muziek is voor iedereen en daarom is de basisschool de perfecte plek om muziek tot zijn recht te laten komen. Muziek is namelijk niet alleen leuk, het vergroot ook de wereld van de kinderen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve-, sociale-, emotionele-, persoonlijke-, motorische-, muzikale- en creatieve vaardigheden.

Daar zit muziek in! biedt muzieklessen aan alle groepen van de basisschool volgens de doorgaande leerlijn muziek. Zingen, luisteren, spelen, improviseren, componeren, noteren, bewegen, informeren, presenteren en reflecteren zijn domeinen die gedurende acht jaar aan bod zullen komen en steeds verder ontwikkeld zullen worden.

Actief bezig zijn ligt ten grondslag aan de methode. De leerlingen leren per jaar ongeveer twintig liedjes uit verschillende culturen en in verschillende stijlen. Naast het zingen gaan de leerlingen onder andere ook rappen, maken ze hun eigen body percussie en maken ze kennis met verschillende muziekinstrumenten. Hun eigen inbreng en creatief proces is daarbij van groot belang en vormt het pedagogisch uitgangspunt.

De methodiek gaat uit van een nauwe samenwerking tussen de muziekdocent en de leerkracht. Elk jaar is ingedeeld in vijf periodes, bestaande uit zes lessen. De muziekdocent start iedere periode en geeft om de week les. Zij betrekt de leerkracht bij de muziekles en coacht de leerkracht in het geven van muziekonderwijs. De leerkracht werkt in de tussenliggende tijd vijf keer tien minuten met het lesmateriaal die door de muziekdocent vooraf is uitgewerkt en voornamelijk terugblikt op de les van de muziekdocent. Deze vijf dagen kiest de leerkracht zelf, passend in het eigen lesrooster. Zo bouwen de muziekdocent en de leerkracht samen aan de muzikale ontwikkeling van de leerlingen.

Contact

Annika Meinsma
0644043465
info@daarzitmuziekin.info
Zwolle e.o.


Daar zit muziek in!

Praktijk voor muziektherapie, muziekles & muziekactiviteiten
© 2023

BTW-id NL002260738B54
KVK nr. 65182626