Daar zit muziek in!

AMV

Algemene muzikale vorming (AMV) is bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Natuurlijk kunnen ook kinderen van het speciaal basisonderwijs hier, in overleg aan, deelnemen.

In het eerste jaar AMV staat muziek maken, zingen, het vormen van het muzikale gehoor en muzikale spelletjes centraal. Ieder kind heeft zijn/haar eigen klokkenspel, waarmee het notenschrift eigen wordt gemaakt. Ze leren liedjes spelen, waarbij ook maat, ritme, dynamiek en tempo aan bod komen. Het belangrijkste is dat kinderen leren hoe leuk het is om muziek te maken. Aan het einde van het lesjaar geven we met z'n allen een muzikale uitvoering. 
Het klokkenspel kan via Daar zit muziek in! worden aangeschaft. Indien op voorraad is huren ook mogelijk. 

Het is mogelijk om een tweede jaar AMV te volgen. In dit jaar komen de kinderen meer te weten over andere instrumenten en wanneer beschikbaar mogen de instrumenten uitgeprobeerd worden. Uiteraard gaan we ook verder met het klokkenspel, zingen en het verfijnen van het gehoor. Daarnaast besteden we aandacht aan het maken van eigen liedjes. Ook dit lesjaar wordt gezamenlijk afgesloten met een muzikale uitvoering.